Компанія Amazon 6 жовтня запустить в космос два тестові супутники проєкту Kuiper. Вони називаються KuiperSat-1 та KuiperSat-2 та будуть відправлені на борту ракети Atlas V компанії United Launch Alliance (ULA). Про це повідомляє The Verge.

Запуск тестових апаратів є частиною намірів компанії, яка прагне забезпечити підключення до інтернету навіть у віддалених місцях. Для цього вона хоче створити мережу з 3200 супутників на орбіті Землі, що дозволить їй конкурувати зі Starlink Ілона Маска.

Тестові супутники запустять зі стартового комплексу на космодромі на мисі Канаверал у Флориді (США). Ракета-носій Atlas V виведе KuiperSat-1 та KuiperSat-2 на низьку навколоземну орбіту висотою 500 км.

Після цього команда проєкту тестуватиме підключення супутників до наземної мережі Kuiper та клієнтських терміналів. Коли місія закінчиться, апарати зведуть з орбіти.

«Amazon вперше запускає супутники в космос, і ми збираємося дізнатися неймовірну кількість нового, незалежно від того, як розгортатиметься місія», – заявили в компанії.

Раніше передбачалося, що Amazon запустить тестові супутники в космос на борту ракети ULA Vulcan, але згодом вона обрала для цієї місії Atlas V від ULA.