Японська компанія Tsubame Industries створила 4,5-метрового, 3,5-тонного робота, який нагадає бойову меху з аніме-серіалу Mobile Suit Gundam. Про це розповідає Reuters.

Апарат, який отримав назву The Archax на честь археоптерикса, має два режими – «робота» з піднятим торсом, та «авто», у якому він може переміщатися зі швидкістю до 10 км/год. Живиться робот від акумуляторів, а кабіна пілоту обкладена з усіх боків екранами, як у якомусь Titanfall. Вартість одного робота – $3 млн.

Японський стартап Tsubame Industries створив робота Archax у дусі Gundam

«Японія гарно відома завдяки анімації, іграм, роботам та автомобілям, тож я подумав, що було б чудово, якби я зміг створити продукт, який об’єднував усі ці елементи в один, – каже Ріо Йошіда, 25-річний директор Tsubame Industries. – Я хотів створити щось, що наче говорить: “Це Японія!”».

Ріо Йошіда зацікавився виробництвом у ранньому дитинстві, навчившись зварювати на металургійному заводі свого діда, а потім заснував компанію, яка виробляє міоелектричні протези.

Tsubame Industries планує побудувати та продати п’ять таких машин для заможних фанатів робототехніки, але CEO компанії сподівається, що коли-небудь таких роботів можна буде використовувати для надання допомоги при стихійних лихах або у космічній промисловості.