22-річний випускник лос-анджелеського коледжу Бен Броуді подав до суду на Ілона Маска. У позові стверджується, що власник платформи X помилково звинуватив хлопця в неонацизмі. Про це пише Ars Technica.

Подія, яка привела до цього звинувачення, сталася влітку цього року поблизу Портленда, де під час ЛГБТК-прайду відбулася жорстока вулична бійка між двома ворогуючими угрупованнями неонацистів. Згодом кількох учасників бійки викрили, а в мережі з’явилася інформація, буцімто Бен Броуді брав у ній участь та є членом неонацистського угрупування.

Зрештою до обговорення долучився й Ілон Маск, що посилило неправдиві твердження про участь студента в бійці. Ситуація набула загрозливішого характеру, коли мільярдер висловов припущення, що бійка була «операцією під чужим прапором».

Бен Броуді спробував вирішити ситуацію – він надав докази того, що в момент інциденту поблизу Портленда він був у Каліфорнії. Однак навіть банківські квитанції та відео з камер спостережень, які підтверджують його слова, не допомогли студенту.

Тепер він має справу з агресивним ставленням до себе та хвилюється за своє майбутнє. Оскільки розповсюджену Ілоном Маском інформацію він вважає наклепом, то вирішив звернутися до суду. У своєму позові він вимагає від мільярдера $1 млн.

«Маск висунув ці до смішного неправдиві та шкідливі звинувачення на основі твіту, який він побачив з анонімного ультраправого екстремістського акаунта в Twitter», – йдеться в позові.

В ньому також сказано, що помилкові звинувачення призвели до серйозних особистих переслідувань і незворотної шкоди репутації студента.

«Особиста підтримка Маском неправдивого звинувачення проти Бена Броуді відлунювала в Інтернеті, перетворюючи звинувачення з анонімних чуток на істину для багатьох людей і змушуючи інших використовувати підтримку Маска, щоб виправдати своє бажання переслідувати Бена Броуді та його сім’ю», – сказано в позові.

Крім цього, в ньому акцентується, що після постів Ілона Маска студент зазнав емоційного розладу, включаючи труднощі зі сном, панічні атаки, головні болі й втому, які порушили його повсякденне життя і серйозно вплинули на самопочуття.

Бен Броуді також переживає, що майбутні роботодавці можуть вирішити не наймати, приміром, на публічну посаду працівника, який пов’язаний з дивною суперечкою за участю неонацистського угруповання.

Ситуацію погіршує і те, що Броуді має «єврейське коріння», що робить звинувачення в належності до неонацистів особливо образливими.