Минулого місяця ходили чутки, що Gmail може отримати емодзі-реакції, подібні до більшості сучасних мессенджерів, і це таки сталось.

Google офіційно запровадила нову функцію, однак поки що лише для смартфонів та планшетів на Android. На iOS та у веб-версії реакції з’являться протягом кількох місяців.

Для нової функції є ряд обмежень. Перша за все, їх не можна буде використовувати через Apple Mail, Outlook та інші. Не можна буде ставити реакції і якщо лист був відправлений більше ніж 20 користувачам, якщо лист був зашифрований, або якщо відправник має спеціальну пошту для відповідей.

Найголовніше обмеження зараз – це те, що реакції будуть недоступні для робочих та шкільних акаунтів, тож на робочі листи все ж доведеться відповідати.

Якщо ж ви помилково поставили реакцію, то скасувати її можна буде протягом кількох секунд, аналогічно з тим, як ви скасовуєте відправлені листи.

З інших позитивних змін – Google також почнуть більш активно боротися зі спам-розсилками. Компанія вводить нові вимоги до користувачів, які надсилають понад 5 000 листів на день:

  • Аутентифікація пошти через DKIM
  • Давати отримувачам можливість відписатися від розсилки в один клік
  • Переконатися у тому, що розсилка є бажаною для отримувачів

Щодо останнього варто трохи прояснити. Це буде чіткий поріг відсотка спаму, якого мають дотримуватися відправники, аби не засмічувати поштові скриньки отримувачів небажаними листами. За словами компанії, таку практику застосовують вперше в індустрії й вона приведе до ще меншої кількості спаму.