У Києві з 4 жовтня частково змінюється система оплати проїзду в громадському транспорті. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За інформацією КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр», оплата за проїзд із банківських карток у всьому громадському транспорті буде стягуватись не за кожну поїздку окремо, а за кожні 2 поїздки разом.

«Такі зміни стосуються лише оплати проїзду коштами з пластикової банківської картки, Apple Pay або Google Pay, або оплати цифровою транспортною картою, якщо на ній не було придбаних поїздок, і гроші за проїзд списались саме з банківської картки», – йдеться в повідомленні.

Оплата стягуватиметься після кожної другої поїздки в межах одного дня. Якщо пасажир не здійснить другу поїздку до вечора, списання за першу відбудеться після 21:00.

«Алгоритм списання коштів відбуватиметься наступним чином: після першої валідації списання коштів не відбуватиметься одразу, однак після другої поїздки буде проводитись списання за дві валідації одночасно», – сказано в повідомленні.

Втім, поки нова система викликає чимало запитань серед киян. На це звернули увагу в «Економічній Правді». Судячи з коментарів щодо майбутніх змін, громадяни не розуміють нововведення.

Варто також додати, що оплата QR-квитками та поїздками на транспортних картах залишається без змін.