GoIT, українська edtech компанія, що надає доступ до IT навчання, анонсувала GoIT Neoversity, першу онлайн магістратуру в IT з європейською акредитацією.

Це новий формат навчання, який передбачає отримання вищої IT‑освіти з європейським дипломом. Перший курс стартував у травні 2023 року. Проєкт реалізується спільно з Woolf, міжнародним вищим навчальним закладом, сертифікованим в ЄС, змодельованим за зразками Оксфордського та Лондонського університетів.

GoIT Neoversity: магістратура в IT з дипломами європейського зразка

Диплом європейського зразка, отриманий по завершенню програми, визнається більш ніж у 51 країнах, включаючи США, Канаду, Австралію та Азію. Це дає змогу студентам подаватися на вакансії у міжнародні IT-компанії з усього світу, і маючи глибокі знання в IT, претендувати на вищий дохід при наймі. Так, згідно з міжнародною практикою, IT-спеціалісти, що мають вищу профільну освіту, отримують на 18% вищі заробітні плати.

Скільки триває навчання в GoIT Neoversity?

Навчальна програма розрахована на 2 роки із середнім навантаженням у 90 годин на місяць. Це 2250 годин теорії та практики сумарно, що розбиті на 16 модулів та дипломний проєкт. Над останнім студенти працюватимуть 2 місяці, із навантаженням 125 годин на місяць. Зручний графік дозволяє поєднувати онлайн-навчання за допомогою LMS-системи з поточною роботою та сім’єю, оскільки багато студентів (88%) приходять в GoIT за зміною спеціальності та професії в IT у віці 25+ років.

Наразі програма від GoIT Neoversity пропонує спеціалізацію Software Engineering у рамках курсу Master of Science in Computer Science. Вона стартувала у травні 2023. Наступний напрямок – Data Science & Data Analytics. Запуск у жовтні 2023.

Крім цього, восени в GoIT Neoversity запустять і програму підготовки бакалаврів.

Хто викладає?

Лектори GoIT Neoversity – практики з провідних IT-компаній глобальної індустрії, відомі підприємці, засновники бізнесів, представники венчура.

В компанії вже анонсують участь таких гостьових лекторів, як Роман Прокоф’єв, засновник сервісу для пошуку вакансій Jooble, Євген Сисоєв, керуючий партнер інвесткомпанії AVentures Capital, Дмитро Лисицький, співзасновник української філії IT-аутсорсера GlobalLogic та Костянтин Магалецький, експартнер інвестиційної компанії в Центрально-Східній Європі Horizon Capital, інвестор в EdTech стартапи та віцепрезидент з міжнародного співробітництва національної спільноти IT Ukraine Association.

Нові підходи до навчання

Навчання побудоване на проєктному підході, що передбачає фокус на практиці із максимальним наближенням до реальних задач в IT індустрії. Такий практикоорієнтований підхід застосовується у більшості міжнародних університетів – наприклад, у Массачусетському технологічному інституті, який входить до найкращих університетів у світі.

Так, студенти отримують знання та навички як Fullstack розробники, а також додатково опанують Web Design, QA та Python. Це відкриває можливості для працевлаштування за спеціальностями Fullstack, Frontend, Backend Software developer, System Software Development Engineer та Product Development Engineer.

“Ми запускаємо GoIT Neoversity під час війни з особливою місією — покращити рівень підготовки українських спеціалістів в IT, послуги та продукти яких сьогодні затребувані в усьому світі. Наш український IT фронт довів усьому світу, що навіть повномасштабна війна не здатна суттєво вплинути на якість послуг — це дозволяє індустрії залишатися потужним економічним «драйвером» країни.

Тому, враховуючи тенденції постійного росту IT вакансій та глобального збільшення кількості технічних спеціалістів, збереження ремоут-режиму роботи в українських і міжнародних компаніях, вважаємо, що глибші та комплексні знання в IT мають бути такими ж доступними та представлені для індустрії. Для нас акредитація Woolf свідчить про рівень довіри та відповідність навчальної програми до кращих освітніх практик та стандартів ЄС, – коментує Антон Чорний, CEO GoIT.

Що потрібно для вступу в GoIT Neoversity?

Для вступу на програму GoIT Neoversity студентам потрібен диплом бакалавра, спеціаліста або магістра будь-якого напряму, вступний іспит не передбачається. Як і в традиційній університетській освіті, після кожного модуля студенти мають здати залік. Якщо залік – командний або особистий проєкт –  не здано, передбачене відрахування з двома можливостями перездачі протягом місяця після закінчення модуля. Також студенти можуть перевестися в групу, що стартує пізніше та продовжити навчання.

Навчання відбувається українською мовою із додатковим вивченням англійської, необхідної сьогодні у більшості IT-компаній в Україні. Це дає можливість для подальшого працевлаштування в провідних міжнародних компаніях як для студентів з території України, так і для етнічних українців, хто знаходиться поза межами країни.

“Ми раді підтримати запуск GoIT Neoversity, що продовжить міцні традиції компанії у підготовці спеціалістів для глобальної IT-індустрії з використанням передових знань та практичних навичок. Woolf — вищий навчальний заклад колегіального типу, місією якого є глобальне розповсюдження вищої освіти світового рівня та забезпечення визнання академічних кредитів.

Ми щиро вітаємо GoIT Neoversity як коледж-учасника мережі Woolf, що пропонує повністю акредитовані навчальні програми, які відповідають найкращим світовим практикам серед університетів та навчання ІТ-фахівців”, – додає професор Джошуа Броггі, CEO та засновник Woolf.

Нагадаємо, у березні 2023 навчальна LMS-система від GoIT була визнана «Продуктом дня» та «Продуктом тижня» на міжнародній платформі Product Hunt.

Детальніше про магістратуру можна дізнатися на безкоштовному вебінарі.