Humane показала таємничий пристрій Humane Ai Pin – він схожий на камеру Google Clips

Компанія Humane під час Тижня моди в Парижі показала новий функціональний пристрій з камерою та проєкційним екраном. Він називається Humane Ai Pin та привернув увагу технологічної галузі ще під час конференції TED 2023 у квітні. Про це пише 9to5Google.

Тепер можна нарешті дізнатися більше про таємничий девайс. Він виконаний у формі закругленого квадрата з піднятим кутом. Поверхня корпусу, на якій розміщено камеру та екран, виступає в якості кнопки. Вона може бути чорною або білою.

За розміром Humane Ai Pin трохи схожий на Google Clips – мініатюрну камеру зі штучним інтелектом, розроблену компанією Google.

Однак Humane Ai Pin цікавий не лише футуристичним дизайном, але й магнітною системою живлення. Враховуючи патенти компанії, можна зробити висновок, що батарея схована під одягом. А завдяки магнітам вона притягується до корпусу пристрою.

Новий пристрій працює на передовій платформі Snapdragon від Qualcomm, не потребує обов’язкової прив’язки до смартфона та гарантує оптичне розпізнавання завдяки штучному інтелекту. Передбачається, що в нього може бути інтегрований процесор лінійки Qualcomm XR/VR/AR, наприклад, Snapdragon AR2 Gen 1. Повну функціональність Ai Pin компанія готується розкрити 9 листопада.

До слова, навесні Humane оголосив про новий раунд інвестицій в розмірі $100 млн і партнерство з OpenAI та Microsoft.