Поки Remedy Entertainment готується до релізу Alan Wake II, яка вийде вже 27 жовтня 2023 р., компанію почали розпитувати про наступні ігри. Так видання VGC поцікавилося у креативного директора Remedy Сема Лейка прогресом ремейків Max Payne та Max Payne 2: The Fall of Max Payne.

«Це складна робота у тому сенсі, що це ж старі ігри, просто подумайте про те, що треба, щоб привести їх до сучасних стандартів та об’єднати в одну, і ви зрозумієте, що це дуже великий проєкт», – сказав Лейк.

На запитання журналістів чи повернеться він до виконання ролі Макса Пейна у ремейках, Сем Лейк лише розсміявся та відмовився надавати коментар.

Про ремейк Max Payne та Max Payne 2: The Fall of Max Payne, який вийде як компіляція під однією «обкладинкою» на Windows ПК, Xbox Series X/S та PlayStation 5, стало відомо у квітні 2022 р. Гра використовує рушій Northlight, той самий, на якому зроблені Quantum Break, Control та Alan Wake II.

Ремейк став можливий через домовленість між Remedy Entertainment та Rockstar Games / Take-Two. Річ у тому, що з 2002 р. права на серію належать саме Rockstar Games, а не Remedy.

Ремейк Max Payne 1/2 – це не єдиний проєкт, над яким працює зараз Remedy Entertainment. У розробці знаходяться також Control 2, PvE спін-офф Control під кодовою назвою Condor та кооперативна мультиплеєрна гра під кодовою назвою Vanguard, яку Remedy розробляє для Tencent.