Компанія Fitbit представила Charge 6 – класичний спортивний браслет, який тепер отримав розширену інтеграцією з Google. Новинка коштує $159,95, що менше, ніж її попередник Charge 5, який стартував з $179,95, і може похвалитися покращеним алгоритмом відстеження пульсу та сумісністю з деякими спортивними тренажерами.

Важливою особливістю нової моделі є повернення бічної кнопки, яка була замінена на індуктивну канавку в Charge 3 ще у 2018 році. Ця зміна стала предметом дискусій серед користувачів через проблеми з її надійністю. Проте бічна кнопка на Charge 6 також не механічна, це тактильна клавіша, яка забезпечує зворотний зв’язок при натисканні.

Fitbit Charge 6 - новий спортивний браслет з Google Pay, Google Maps та YouTube Music

З точки зору дизайну, Charge 6 дуже нагадує Charge 5. Набір датчиків також залишився таким же, як і у попередника: оптичний пульсометр, акселерометр, вбудований GPS, SpO2, датчик температури та багатоцільові електричні датчики для відстеження стресу і розширених сповіщень про стан здоров’я серця. Автономність моделі заявлена на рівні 7 днів використання без завжди увімкненого дисплея та постійного вимірювання насичення крові киснем. Останні функції, як зазначає Fitbit, призведуть до зменшення автономності, але не вказує на скільки. Заряджається браслет від 0 до 100% за 2 години.

Що стосується програмного забезпечення, то Charge 6 за словами Fitbit пропонує найточніше вимірювання пульсу серед фітнес-браслетів, що значно покращує відстеження інтенсивних навантажень. Він також може підключатися до тренажерів таких брендів, як NordicTrack, Peloton, Concept2 і Tonal через Bluetooth для моніторингу пульсу. Ця функція, схоже, є відповіддю Fitbit на інтеграцію GymKit від Apple та ANT Plus і Bluetooth від Garmin.

Fitbit Charge 6 - новий спортивний браслет з Google Pay, Google Maps та YouTube Music

Крім того, Charge 6 має вбудовані додатки Google Maps та Google Wallet з підтримкою безконтактних платежів через Google Pay. Користувачі можуть переглядати покрокові інструкції на своєму зап’ясті та керувати музикою YouTube. Однак варто зазначити, що управління музикою працює більше як пульт дистанційного керування і вимагає підписки на YouTube Music Premium. Цей крок відбувся після рішення Fitbit закрити доступ до інших музичних платформ, таких як Spotify, Pandora та Deezer.

Наявні користувачі Fitbit повинні будуть перенести свої дані в обліковий запис Google, щоб використовувати Charge 6, причому міграція стане обов’язковою до 2025 року. Charge 6 доступний для попереднього замовлення в США у чорному, сріблястому з білою смужкою та золотому з кораловою смужкою кольорах, а старт продажів очікується 12 жовтня.