Мобільний застосунок «Аркуші», який розробники називають віртуальною бібліотекою віршів українських поетів, став доступний для Android. Про це сказано в повідомленні додатка на платформі X.

«Аркуші» налічує понад 4000 віршів таких поетів як Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Василь Стус, Ліна Костенко, Григорій Сковорода, Павло Тичина, Микола Хвильовий, Василь Симоненко, Михайль Семенко, Іван Багряний та багатьох інших», – сказано в описі на Google Play.

Застосунок дає змогу заходити на сторінки поетів, переглядати їхні біографії та фото, а також читати вибрані вірші. Крім того, в «Аркушах» є генератор випадкових віршів, щоб користувачі знаходили для себе щось нове.

«Пошук по віршам та поетам дозволить вам швидко знайти те, що вам потрібно. Команда «Аркушів» іноді використовує пошук по віршам, щоб знаходити поезію по настрою, наприклад «кохання» або «Україна», – сказано в описі.

Віршами з додатка можна поділитися в будь-якій соцмережі, а сам застосунок доступний у світлій та темній темах. Раніше «Аркуші» стали доступний для iOS.