Відсьогодні список цифрових інструментів для громадян поповнився ще одним застосунком. Так, ДПС України запускає застосунок «Моя одаткова». Зазначається, що він має спростити «отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем».

В розділі «Мої дані» користувачі зможуть знайти: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР), та стан розрахунків з бюджетом.

В «Послугах» є: направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка).

А розділ «Повідомлення» має: квитанції, відомості з Державного реєстру фізичних осіб платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, інформацію з ДРФО про джерела/суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку та військового збору, а також листи контролюючого органу.

В майбутньому функціональність застосунку буде доповнюватися новими можливостями та сервісами «відповідно до потреб платників податків».

Скористатися застосунком можуть власники смартфонів з операційними системами Android та iOS.