Meta представила нове покоління розумних окулярів зі штучним інтелектом, які називаються Ray-Ban Meta Smart Glasses. З ними користувачі зможуть запускати прямі трансляції у Facebook та Instagram. Про це повідомляє The Verge.

Опція – доволі цікава, але вона загострює й без того складне питання конфіденційності. Між тим, Meta позиціонує продукт як інструмент для творчості, щоб користувачі могли, приміром, готувати їжу або грати на барабанах та не припиняти запис.

Смарт-окуляри мають кілька особливостей. По-перше, їхня аудіосистема спрямована на те, щоб відтворювані звуки чув лише користувач. А ще Ray-Ban Meta Smart Glasses оснащені п’ятьма мікрофонами, зокрема й на переніссі, завдяки чому дзвінки та голосові команди мають стати чіткішими.

Meta показала смарт-окуляри, які можуть вести трансляції у Facebook та Instagram

Це одна опція стосується камери. Окуляри мають маленькі об’єктиви, які здатні робити 12 Мп фотографії та 1080p відео. Внутрішня пам’ять на 32 ГБ дозволяє зберігати близько 500 фото та 100 30-секундних роликів.

Smart Glasses працюють на процесорі Qualcomm Snapdragon AR1 Gen 1. Їхня вартість складає $299, вони вже доступні для попереднього замовлення. У продаж новинка надійде 17 жовтня.