Компанія Microsoft випустила оновлення Moment 4 для Windows 11 22H2, в якому з’явилося безліч нових функцій та покращень. Одне з найбільших доповнень – Windows Copilot, цифровий асистент на основі штучного інтелекту, який інтегрується в різні частини робочого столу Windows 11.

Вийшло велике оновлення Windows 11. Що нового?

Copilot є наступником Cortana, пропонуючи користувачам можливість керувати налаштуваннями, запускати програми та відповідати на запитання безпосередньо з бічної панелі на робочому столі.

На додаток до Copilot, кілька основних програм отримують оновлення на основі ШІ. Microsoft Paint отримує розширені функції, що нагадують Photoshop, зокрема підтримку прозорості та шарів. Втім поки що ця можливість не доступна для всіх користувачів.

Вийшло велике оновлення Windows 11. Що нового?

Помітним нововведенням у Paint також є функція Paint Cocreator, яка дозволяє користувачам створювати унікальні зображення за допомогою текстових підказок і стилів. Однак ця функція спочатку працюватиме за кредитною системою протягом періоду попереднього перегляду, натякаючи на можливість майбутніх платежів.

Інструмент «Захоплення фрагментів» також стає розумнішим завдяки можливості витягувати текст із зображень і автоматично редагувати конфіденційну інформацію, таку як електронні адреси та номери телефонів.

Аналогічно, в додатку «Фотографії» з’являється функція розмиття фону, що дозволяє користувачам зосередитися на об’єкті зйомки, та розмити задній план пізніше.

Вийшло велике оновлення Windows 11. Що нового?

«Провідник» отримав оновлений дизайн, щоб відповідати сучасній естетиці Windows 11. Оновлений інтерфейс має великі ескізи файлів, карусель для нещодавніх та улюблених файлів і більш впорядкований вигляд.

Вийшло велике оновлення Windows 11. Що нового?

Оновлення також пропонує опцію «Динамічне освітлення» для керування RGB-підсвіткою сторонніх пристроїв.

Вийшло велике оновлення Windows 11. Що нового?

Процеси резервного копіювання та міграції в оновленій Windows 11 стали зручнішими завдяки вдосконаленій програмі резервного копіювання. Вона полегшує плавний перехід на нові пристрої, створюючи резервні копії наявних налаштувань у хмарі та відновлюючи їх на новому комп’ютері.

Вийшло велике оновлення Windows 11. Що нового?

Оновлення також впроваджує підтримку ключів-паролів (Passkeys), що дозволяє користувачам входити в облікові записи за допомогою біометричних методів або PIN-кодів.

Розробникам та ІТ-адміністраторам також є на що з нетерпінням чекати. Оновлення інтегрує хмарні комп’ютери Windows 365 у Windows 11, пропонуючи такі функції, як Windows 365 Boot і Windows 365 Switch, для швидшого перемикання між локальними та хмарними комп’ютерами.

Для спрощення налаштування комп’ютерів розробників Windows і налаштування середовищ кодування в хмарі з’явився новий додаток Dev Home.

Вийшло велике оновлення Windows 11. Що нового?

Компанія Microsoft натякнула, що в наступному оновленні, яке планується випустити в четвертому кварталі 2023 року, з’явиться ще більше функцій. Серед очікуваних — новий мікшер гучності, вбудована підтримка RAR і 7-zip, ярлики додатків і розгрупування на панелі завдань, а також покращена робота з цифровим чорнилом.

Користувачі, які бажають випробувати новітні функції Windows 11, вже можуть вручну перевірити наявність оновлення у меню налаштувань Windows Update.