В Європейському Союзі хочуть, щоб Apple відкрила свою екосистему для конкурентів. Про це пише GSMArena.

Про таке бажання Єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив генеральному директору американської компанії Тіму Куку під час зустрічі в Брюсселі. За його словами, Apple має дозволити власникам iPhone користуватися конкурентними послугами, будь то електронні гаманці, браузери або магазини додатків.

Натомість гендиректор технологічного гіганта зазначив, що такі дії можуть поставити під загрозу безпеку та конфіденційність.

Нагадаємо, що недавно Єврокомісія визначила компанії та сервіси, які підпадають під категорію «брамників» (gatekeepers) в межах європейського «Закону про цифрові ринки» (Digital Markets Act, DMA).

До переліку потрапили 6 технологічних компаній: Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta, Microsoft. Вони матимуть шість місяців, щоб забезпечити повну відповідність зобов’язанням нового європейського законодавства для сервісів, які також потрапили в категорію «брамників».

Мета закону полягає в тому, щоб не дати «брамникам» нав’язувати несправедливі умови для бізнесу та користувачів. Документ також покликаний забезпечити відкритість важливих цифрових послуг.