Освітня платформа Prometheus запускає стипендії для навчання на IT-курсах. Авторами та викладачами курсів стали фахівці з GlobalLogic, Ciklum, Intellias, EPAM. Про це повідомили представники платформи.

«600 охочих отримають можливість безкоштовно пройти навчання на освітніх програмах з найзатребуваніших IT професій: Java, Frontend, QA Manual, QA Auto, DevOps та UX/UI. Стипендії передбачені для мешканців прифронтових та звільнених територій. Активність реалізується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)», – йдеться в повідомленні Prometheus.

Навчальні програми більшості курсів розроблені спільно з роботодавцями. Кожен слухач програми також отримає доступ до курсів «Англійська для початківців у сфері ІТ» та «Як знайти першу роботу в ІТ».

На Prometheus доступні 6 програм: «Java Beginner», «Frontend. Базовий курс від Ciklum», «Тестувальник QA Manual», «Тестувальник QA Auto», «DevOps та Kubernetes. Практичний інтенсив» та «UX/UI Design Basic».

На безплатне навчання можуть претендувати мешканці та внутрішньо переміщені особи, які на момент подачі заявки мешкають в Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Йдеться, зокрема про ветеранів та ветераном, а також членів їхніх родин; людей, які втратили через війну роботу; тих, чиї домівки чи житло постраждали внаслідок російської військової агресії; внутрішньо переміщені особи; інші вразливі категорії населення.

«Ті, хто постраждали від війни, однак не входять до вказаних категорій та проживають на прифронтових чи звільнених територіях, також можуть подати заявку: таких слухачів зарахують за умови наявності вільних місць», – сказано в повідомленні.

Подати заявку на навчання можна до 7 жовтня включно.