Компанія Google оголосила, що у 2024 році вона закриє свій додаток для прослуховування подкастів Google Podcasts. Це планують зробити в межах ширшого переходу слухачів на YouTube Music, пише TechCrunch.

Google планує збільшувати свої інвестиції в подкасти на YouTube Music і зробити його більш привабливим місцем для шанувальників.

Щоб допомогти користувачам із переходом на YouTube Music, компанія запропонує їм інструмент міграції та можливість додавати RSS-стрічки подкастів до своєї бібліотеки YouTube Music. Ці інструменти ще недоступні.

Крім того, Google дасть можливість завантажити OPML-файл своїх підписок на шоу з Google Podcast. Його користувачі зможуть використати в будь-якому додатку, що підтримує імпорт.

«Ми знаємо, що цей перехід займе певний час, але ці зусилля дозволять нам створити дивовижний продукт і єдине середовище, яке винагороджує творців і виконавців, а також надає шанувальникам найкращий досвід прослуховування подкастів», – йдеться в блозі YouTube.

Раніше цього року технологічний гігант оголосив, що YouTube Music почне підтримувати подкасти в США, а до кінця року розширить підтримку по всьому світу. А нещодавно компанія заявила, що до кінця року додасть можливість для подкастерів завантажувати свої RSS-канали на YouTube.