Компанія DJI представила новий дрон DJI Mini 4 Pro вартістю $759. Ця модель є першою в серії Mini з функцією всеспрямованого виявлення перешкод, що є значним покращенням у порівнянні з Mini 3 Pro, який міг сканувати простір тільки попереду, ззаду та знизу корпусу. Удосконалена система допомоги пілоту (APAS) в Mini 4 Pro підвищує безпеку, забезпечуючи автоматичне гальмування та обхід під час польоту.

DJI Mini 4 Pro отримав технологію всеспрямованого виявлення перешкод

Mini 4 Pro відповідає більшому і дорожчому DJI Air 3 в декількох аспектах. Обидва дрони мають схожу основну камеру 1/1,3-дюймову, 48-мегапіксельну, зі світлосилою f/1,7 та кутом огляду 82 градуси, а також порівнянну тривалість роботи від батареї – понад 40 хвилин. Mini 4 Pro також має такі функції, зйомка зі швидкістю 100 кадрів на секунду у форматі 4K, 200 кадрів на секунду у форматі 1080p та передача відео Ocusync 4, що забезпечує 20-кілометрову дальність польоту, що є покращенням у порівнянні з 12 км у попереднього покоління.

DJI Mini 4 Pro отримав технологію всеспрямованого виявлення перешкод

Дрон також пропонує функцію «Справжня вертикальна зйомка», яка вже була доступна в Mini 3 Pro і більш доступній моделі Mini 3 вартістю $469. Mini 3 залишається бюджетним варіантом DJI з трохи довшим часом автономної роботи, в залежності від використовуваного акумулятора.

Для тих, хто шукає більшої швидкості та гнучкості, підходящим варіантом залишається серія DJI Air з її додатковими функціями, такими як друга телефото камера. Mini 4 Pro сумісний з тими ж акумуляторами, що і Mini 3 Pro, але вимагає нового контролера через оновлену систему передачі відео Ocusync 4.