ChatGPT отримав нові функції – чат-бот навчився говорити та аналізувати зображення

Чат-бот ChatGPT отримав масштабне оновлення. Його навчили розуміти голосові команди, відповідати синтезованим голосом та розпізнавати зображення. Про це повідомляє The Verge.

Функція голосових команд дещо нагадуватиме розмову з Alexa або Google Assistant. Щоправда, в OpenAI сподіваються, що відповіді ChatGPT будуть кращими завдяки вдосконаленій технології.

Для застосування функції користувач ставитиме питання голосом, а ChatGPT перетворюватиме його в текст. Відповідь він також перетворюватиме у мову та промовлятиме вголос. Транскрибування забезпечить алгоритм Whisper, а голос нейромережі можна буде вибрати з п’яти доступних варіантів.

Функція розпізнавання зображення теж виглядає цікаво. Оновлений чат-бот зможе аналізувати візуальні запити та готувати відповіді. При цьому на зображенні можна буде малювати, це дозволить конкретизувати питання користувача.

Між тим, функція розпізнавання картинки матиме певні обмеження. Приміром, із міркувань конфіденційності OpenAI обмежила здатність ChatGPT аналізувати запити про людей. Тож не варто чекати, що чат-бот відповідатиме на питання «Хто зображений на фото?».

Спершу ці функції стануть доступними для платних передплатників, а згодом – для інших користувачів.

Нагадаємо, що з початком навчального року використання ChatGPT знову зросло.