Традиційні трофеї в «Формулі-1» частіше за все зроблені у вигляді кубків, тарілок, силуетів треку тощо. До етапу Японії Suzuka International Racing Course, який цього року став 17 з 23 запланованих треків чемпіонату, компанія Lenovo розробила доволі незвичні трофеї переможців з… RGB-підсвічуванням.

(На випадок, якщо ви ще не бачили цей етап перегонів та плануєте подивитися в записі, хто саме посів місця на подіумі, ми залишили поза текстом). 

Тут варто одразу зауважити, що Lenovo також виступає титульним спонсором перегонів. Замовлений у дизайн-студії Pininfarina (серед клієнтів якої є Ferrari, Alfa Romeo, Fiat, GM, Lancia та Maserati) трофей повторює повітрозабірник боліда. Це повністю відповідає характеру нагороди й має дійсно класний вигляд.

Переможці Гран-прі Японії «Формули-1» отримали незвичні трофеї, розроблені компанією Lenovo та дизайн-студією Pininfarina

Проте додаткова особливість тут зовсім інша, і якраз до неї доклалася компанія Lenovo. На корпусі є спеціальна зона, яку власник трофея має поцілувати (це один з найпоширеніших елементів святкування перемоги). Таким чином активується підсвічування, яке зображає кольори національного прапора власника призу. Додаткове підсвічування також є зверху та знизу, проте під час самої церемонії його майже не було помітно.

Ось лише декілька прикладів варіантів підсвічування:

І так, це не одноразова річ. Для подальшої роботи трофеї мають підтримку бездротового заряджання за допомогою спеціальної станції.

Нагороди з подібною технологією також отримають переможці етапу в Остіні, США, який відбудеться 22 жовтня цього року.