Голлівудські сценаристи досягли попередньої угоди зі студіями – страйк припиняється

Гільдія сценаристів Америки (WGA) та найбільші голлівудські студії досягли попередньої угоди. Вона покладе край страйку, який тривав 146 днів. Про це повідомляє Los Angeles Times.

Запропонований трирічний контракт передбачає підвищення ставок заробітної плати для сценаристів, а також запровадження нових правил щодо використання в роботі штучного інтелекту. Тепер документ мають ратифікувати 11 500 членів профспілки.

«Ми можемо з великою гордістю сказати, що ця угода є винятковою – зі значними здобутками та захистом для письменників…», – йдеться в повідомлення переговорного комітету WGA.

Очікується, що після укладення попередньої угоди з WGA в Голлівуді спробують прискорити переговори з 160-тисячною профспілкою акторів SAG-AFTRA. Актори страйкують з середини липня, ця акція протесту зайшла в глухий кут.

Нагадаємо, що страйк сценаристів розпочався в травні, Гільдія сценаристів Америки не змогла укласти нову угоду зі студіями до 1 травня, а термін дії попереднього договору добіг кінця. Це негативно вплинуло на кіноіндустрію – через страйк була відкладена реалізація деяких проєктів.