Губернатор Каліфорнії Ґевін Ньюсом наклав вето на законопроєкт, який вимагав обов’язкової присутності людей в автономних вантажівках вагою понад 10 тис. фунтів. Про це пише The Verge із посиланням на Reuters.

Йдеться про так званий проєкт закону Assembly Bill 316. Він отримав широку підтримку серед законодавців штату та був підтриманий профспілкою Teamsters й іншими профспілковими організаціями.

Приміром, президент Teamsters Шон О’Брайен зазначив, що проєкт закону врятував би робочі місця та громади, а вето на нього дасть «зелене світло, щоб випустити ці небезпечні машини на дорогу».

Однак губернатор переконаний, що законопроєкт не є необхідним для регулювання та нагляду за технологією важких автономних транспортних засобів. На його думку, існуюча нормативно-правова база є достатньою.

Між тим, губернатор додав, що попросить Департамент праці та робочої сили співпрацювати із зацікавленими сторонами, щоб рекомендувати шляхи пом’якшення шкоди, яку автономні вантажівки можуть завдати рівню зайнятості.

Як відомо, в Каліфорнії діють одні з найбільш суворих правил щодо роботи автономного транспорту в країні. За правилами Департаменту автотранспорту Каліфорнії, компаніями доводиться проходити численні етапи, щоб отримати дозвіл на тестування та розгортання роботи в штаті.