Компанія Microsoft представила ноутбук Surface Laptop Go 3, який з’явиться у продажу в США 3 жовтня за стартовою ціною $799. Модель з 12,4-дюймовим сенсорним дисплеєм PixelSense з роздільністю 1536×1024 точок та співвідношенням сторін 3:2 позиціюється як доступний та легкий ноутбук у лінійці Surface, призначений для користувачів, що не потребують високої продуктивності.

Surface Laptop Go 3 - ще один базовий ноутбук від Microsoft

Нова модель зберегла дизайн, подібний до свого попередника, Surface Laptop Go 2, але отримала кілька внутрішніх оновлень. Лептоп оснащений процесором Intel Core i5-1235U, що, за словами Microsoft, робить його на 88% швидшим у порівнянні з попередніми моделями. Ноутбук можна конфігурувати 8 або 16 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5 та SSD на 256 ГБ.

Surface Laptop Go 3 - ще один базовий ноутбук від Microsoft

Surface Laptop Go 3 доступний у чотирьох кольорах: платина, шавлія, пісковик та крижаний синій, і важить 1,13 кг.

Ноутбук оснащений різноманітними портами, включаючи один порт USB-A 3.1, один USB-C 3.2, роз’єм для навушників та фірмовий порт Surface Connect. Він також включає сканер відбитків пальців, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 та можливість замінити SSD-модуль, що дозволяє встановити до 512 ГБ пам’яті.

Surface Laptop Go 3 - ще один базовий ноутбук від Microsoft

Попри внутрішні вдосконалення, ноутбук продовжує мати той самий вибір портів та елементи дизайну, що й попередня модель. Він оснащений вебкамерою з роздільною здатністю 720p, «студійними мікрофонами» та динаміками Omnisonic з підтримкою Dolby Audio.

Microsoft стверджує, що Surface Laptop Go 3 пропонує до 15 годин автономної роботи.