Компанія Microsoft представила Surface Go 4, нову версію доступного планшета 2-в-1, що має низку вдосконалень порівняно з попередньою моделлю, повідомляє The Verge. Однак новинка тепер орієнтована виключно на бізнес і сервісних працівників, а не на широкий споживчий ринок.

Surface Go 4 оснащений 4-ядерним процесором Intel N200, що є помітним покращенням у порівнянні з 2-ядерним чипом Intel Pentium в Surface Go 3. Крім того, Microsoft відмовилася від 4 ГБ оперативної пам’яті, зробивши стандартною конфігурацією 8 ГБ пам’яті LPDDR5. Також доступні наступні варіанти вбудованої пам’яті: 64 ГБ, 128 ГБ і 256 ГБ.

Microsoft Surface Go 4 - тепер для бізнесу

Хоча зовнішній дизайн Surface Go 4 не відрізняється від попередника: той самий порт USB-C, 3,5-мм роз’єм для навушників, картридер microSD, дві камери з роздільною здатністю 1080p та 10,5-дюймовий дисплей з роздільністю 1920×1280 точок, внутрішні компоненти, такі як акумулятор, підставка, материнська плата та дисплей, були перероблені для полегшення ремонту або заміни. Таке підвищення стійкості є особливо вигідним для підприємств, які планують використовувати пристрої протягом декількох років.

Попри ці оновлення, характеристики Surface Go 4 викликають занепокоєння щодо його продуктивності. Однак Microsoft стверджує, що версія Surface Go 4 з Windows 11 Pro забезпечить швидкодію на 80% вищу, ніж у попередньої моделі.

Випуск Surface Go 4 запланований на 3 жовтня, а ціна на нього починається від $579 за модель з 64 ГБ пам’яті. Однак доступність обмежена для організацій, що робить його недоступним для індивідуальних споживачів.