95% цифрових предметів колекціонування (NFT), якими володіють 23 млн інвесторів, не мають ніякої цінності. Про це свідчить дослідження dappGambl, пише The Register.

Такого висновку експерти дійшли, проаналізувавши 73 257 колекцій NFT на основі даних CoinMarketCap і NFTScan. За їхніми висновками, 69 795 колекцій NFT мають ринкову капіталізацію у сумі 0 Ethereum (ETH).

NFT – це цифрові зображення предметів колекціонування або мистецтва, які прив’язані до блокчейну. Кожен із них має свій підпис, який не можна скопіювати.

У період 2021-2022 років на ринку NFT спостерігалося значне підвищення. Тоді колекціонери платили мільйони доларів за NFT, однак із часом ситуація змінилася.

«Стає зрозуміло, що значна частина ринку NFT характеризується спекулятивними і обнадійливими ціновими стратегіями, які далекі від реальної історії торгівлі цими активами», – зазначили в dappGambl.

Нагадаємо, що NFT першого в історії твіта Джека Дорсі, який коштував колись $2,9 млн, влітку цього року можна було придбати лише за $4.