Страйк голлівудських сценаристів може скоро завершитися – є шанс на угоду з кіностудіями

Страйк голлівудських сценаристів може от-от закінчитися. Все тому, що найближчим часом їм потенційно вдасться укласти нову угоду з кіностудіями. Про це пише The Verge із посиланням на ведучого CNBC Девіда Фабера.

Йдеться про страйк, який розпочався ще навесні. Тоді Гільдія сценаристів Америки (WGA) не змогла укласти нову угоду зі студіями до 1 травня, а термін дії попереднього договору добіг кінця.

Від імені своїх членів Гільдія намагається домовитися про вищу базову зарплату, мінімальну кількість сценаристів у штаті тощо. Також тут борються за контракти, які не дозволять штучному інтелекту замінити сценаристів.

Відповідні переговори Гільдія сценаристів веде з Альянсом виробників кіно і телебачення (AMPTP). Зараз сторони оприлюднили спільну заяву – в ній вони заявили про зустріч, що відбулася, та ще одну, яка планується. Якщо цього разу їм не вдасться  нарешті домовитися, то страйк, ймовірно, триватиме до наступного року.

Як відомо, страйк негативно вплинув на кіноіндустрію. Приміром, через нього було призупинено виробництво п’ятого, фінального сезону популярного серіалу Netflix «Дивні дива» / Stranger Things.