Apple випустила iOS 17, нову версію операційної системи для iPhone, яка має додати нові функції та покращення. Оновлення вже можна встановити на iPhone Xs та новіші моделі смартфонів Apple.

Великі зображення для контактів

iOS 17 вже доступна: що нового для iPhone?

В iOS 17 було оновлено застосунок «Телефон», який тепер дозволяє зробити важливі дзвінки більш помітними. Нова функція під назвою Contact Posters дозволяє користувачам персоналізувати зображення контактів під час дзвінків. Це можна зробити за допомогою власних фотографій, Memoji, а також різноманітних шрифтів і кольорів.

Голосова пошта в реальному часі та покращена обробка викликів

Голосова пошта пропонує транскрипцію в реальному часі, коли хтось залишає голосове повідомлення, надаючи користувачам можливість відповісти на дзвінок під час його запису. Ця функція працює на базі Neural Engine і забезпечує конфіденційність, обробляючи транскрипцію на пристрої.

Оновлення FaceTime

FaceTime тепер дозволяє користувачам залишати відео- та аудіоповідомлення, а також впроваджує такі реакції, як сердечка та феєрверки. Ці функції також сумісні зі сторонніми додатками для відеоконференцій, такими як Zoom і Webex.

Більше можливостей в iMessage

iOS 17 вже доступна: що нового для iPhone?

У програмі «Повідомлення» з’явилися пошукові фільтри, автоматична транскрипція аудіоповідомлень і розширюване меню для легкого доступу до додатків iMessage.

iOS 17 вже доступна: що нового для iPhone?

Нова функція «Відмітка про прибуття» дозволяє користувачам сповіщати контакти про те, що вони безпечно дісталися місця призначення.

StandBy: Новий спосіб використання iPhone під час заряджання

iOS 17 вже доступна: що нового для iPhone?

Функція StandBy забезпечує повноекранний режим відображення корисної інформації, коли iPhone заряджається. Він може відображати різні стилі годинника, фотографії або віджети, а також адаптується до умов низької освітленості за допомогою нічного режиму.

AirDrop та NameDrop для зручнішого обміну даними

iOS 17 вже доступна: що нового для iPhone?

AirDrop додає функцію NameDrop, яка спрощує обмін контактною інформацією. Вона також дозволяє обмінюватися контентом і незабаром буде підтримувати передачу даних через інтернет, коли користувач перебуває поза зоною дії AirDrop.

Комплексні оновлення функцій автокорекції та диктування

Автокорекцію в iOS 17 було вдосконалено за допомогою нової мовної моделі-трансформера для кращого прогнозування слів і виправлення на рівні речень. Функція диктування також отримала нову модель розпізнавання мови для підвищення точності.

«Щоденник» – нотатки для роздумів про моменти життя

iOS 17 вже доступна: що нового для iPhone?

Новий додаток «Щоденник» (Journal) допомагає користувачам роздумувати над своїми повсякденними справами та особливими подіями. Він пропонує персоналізовані пропозиції та забезпечує конфіденційність завдяки наскрізному шифруванню.

Додаткові можливості iOS 17:

  • У Safari з’явилися профілі для окремого перегляду вебсторінок;

iOS 17 вже доступна: що нового для iPhone?

  • Apple Music отримує підтримку SharePlay в автомобілі;
  • В Apple Maps з’явилися офлайн карти;

iOS 17 вже доступна: що нового для iPhone?

  • AirTag можна використовувати спільно з п’ятьма іншими людьми, що дозволяє друзям і родичам відстежувати об’єкт у Find My;
  • Списки продуктів у «Нагадуваннях» автоматично групують
    додані товари у відповідні категорії, щоб полегшити процес покупок;
  • Додаток «Здоров’я» додає нові функції для психічного здоров’я;

iOS 17 вже доступна: що нового для iPhone?

  • AirPods отримали нові функції, такі як адаптивне аудіо та персоналізована гучність;
  • Додаток «Фотографії» використовує машинне навчання на
    пристрої, щоб розпізнавати окремих котів і собак в альбомі «Люди», так само як друзів або членів сім’ї.