Минулого тижня iPhone офіційно змінив Lightning на USB-C. Проте Apple, як завжди, залишила цікаві деталі поза презентацією. Проте й не довелося дуже довго чекати на документи підтримки, які дозволяють більше дізнатися про можливості нових портів та їх відмінності між звичайним iPhone 15 та флагманом iPhone 15 Pro.

Документ помітило видання MacRumors.

Там можна дізнатися, що завдяки портам USB-C кожен з iPhone 15 зможе заряджати інші гаджети потужністю до 4,5 Вт. Подібна функціональність вже давно є в Android-пристроїв (ба більше, у флагманів є навіть реверсивне індукційне заряджання), проте для iPhone це «новий світ».

Також документ підтверджує використання в моделях iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max порту USB-C 3.2 Gen 2. З урахуванням того, що озвучена на презентації швидкість до 10 Гбіт/сек натякала на це, прямого підтвердження все одно не було.

Разом із цим Pro-моделі можуть собі дозволити записувати відео у форматі 4K з 60 кадрами/сек на зовнішні пристрої.

А от в комплект до таких смартфонів потрапить звичайний кабель попередньої генерації USB 2, тому всі охочі якнайшвидше передавати дані зі смартфона, будуть змушені придбати відповідний аксесуар.

Ще в документі можна побачити, що порти всіх iPhone 15 підтримують технологію DisplayPort та можуть передавати зображення у форматі 4K HDR, що дозволяє користуватися мірорингом. Проте функції extended display mode, яка є в iPad, смартфони компанії не отримали.

Користувачам CarPlay з дротовим підключенням пощастило й усі iPhone 15 мають працювати з кабелем USB-A-to-USB-C (якщо, звісно, в автівці немає USB-C).