Google зіткнулася із судовим позовом з боку Міністерства юстиції США за звинуваченнями у незаконному утриманні монополії на ринку інтернет-пошуку. Урядові юристи стверджують – компанія знала, що її діяльність ретельно досліджують, тож радила своїм співробітникам не вживати певні слова. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними юристів, які посилаються на внутрішню документацію компанії, Google мала список нерекомендованих до використання слів та фраз. До нього потрапили такі слова та висловлювання, як «домінування», «масштаб», «мережеві ефекти», «частки ринку» та «перекриємо їм подання повітря».

За інформацією Мін’юсту, Google також обмежувала збереження записів переговорів серед співробітників. Спілкування всередині компанії відбувається з використанням продукту Google Chat. Згідно з внутрішньою політикою, працівники мали проходити тренінги щодо розмов у чаті, переписка в яких автоматично видалялася через 24 години.

Юристи Міністерства юстиції надали суду відповідні докази. На їхнє переконання, Google «приховував і знищував документи, тому що знав, що порушує антимонопольне законодавство».

Як відомо, у США розпочався гучний судовий процес між Google та представниками Мін’юсту, який триватиме 10 тижнів. Міністерство спробує доказати, що технологічний гігант виплачував значні суми розробникам браузерів і смартфонів, щоб ті включали в них пошук компанії за замовчуванням. Розгляд справи відбувається в Окружному суді Вашингтона.