Telegram інтегрував у застосунок криптогаманець на базі The Open Network для своїх понад 800 млн щомісячних активних користувачів. Гаманець отримав назву TON Space та буде доступний через налаштування Telegram. Про це пише The Block із посиланням на фонд The Open Network Foundation.

Доступ до TON Space можуть отримати користувачі чат-боту Telegram Wallet. Починаючи з листопада, така можливість буде в усіх користувачів, крім США та деяких інших країн.

У межах запуску гаманця Telegram також надасть пріоритетний доступ проєктам та партнерам TON до своєї глобальної рекламної платформи Telegram Ads.

«Ми вважаємо, що користувачі мають право володіти своєю ідентичністю та активами. З TON Space у користувачів з’явилася технологія, щоб зробити це зручним», – сказав головний інвестиційний директор Telegram Джон Хайман.

Як відомо, у 2020 році Telegram відмовився від TON після понад двох років розробки. Це сталося через позов Комісії з цінних паперів і бірж США. Зрештою компанія заплатила штраф у розмірі $18,5 млн. З 2020 року TON працює як ком’юніті-проєкт із відкритим вихідним кодом.