Чемпіон Європи з картингу CIK-FIA 2023 року, 14-річний український гонщик Олександр Бондарев приєднався до Williams Racing Driver Academy. Про це сповіщає офіційний сайт Williams.

«Я дуже радий приєднатися до Академії гонщиків Williams», – сказав Олександр Бондарев у свій перший день на базі команди у Гроуві – «Williams Racing – одна з найвідоміших команд в автоспорті, у неї були одні з найкращих пілотів в історії спортивних перегонів, і це честь мати шанс бути частиною цієї історії. З п’яти років, коли я почав займатися картингом, я мріяв про Formula 1. У мені, звичайно, попереду ще довгий шлях, але це величезний крок уперед. Я завжди знав, що участь у програмі для молодих пілотів Formula 1 має вирішальне значення, і я наполегливо працюватиму, щоб відплатити за довіру та віру, яку мені висловили Джеймс [Воулз] та Свен [Смітс]».

14-річний українець Олександр Бондарев приєднався до гоночної академії Williams

Олександр Бондарев народився у Києві у 2009 році. Професійно займається картингом з 5 років, захоплення перегонами почалося з мультика «Тачки» про Блискавку Маккуїна. Вже у 7 років став наймолодшим Чемпіоном України з картингу, у 8 років – переможцем Кубка Центральної та Східної Європи CEE Rotax Max Challenge. У 2023 році Олександр, у складі команди Kart Republic, отримав титул Чемпіона Європи з картингу у категорії OK Junior. Після чого він перейшов до відомої італійської гоночної команди Prema Racing, пілоти якої виступають у FIA Formula 2, FIA Formula 3, FIA World Endurance Championship та інших серіях.

14-річний українець Олександр Бондарев приєднався до гоночної академії Williams

Участь у гоночній академії Williams – це важливий крок для будь-якого пілота, тому що багато гонщиків Formula 1 свого часу починали саме у подібних програмах різних команд. І хоча зараз Williams Racing не така потужна, як у 80-90-х роках минулого сторіччя, це команда зі славетною історією, яка здається, починає оговтуватися від жахіття 2018-2019 рр. Наразі Williams Racing займає 7 місце у Кубку конструкторів 2023 р., а пілот команди Олександр Албон декілька останніх гонок демонструє справді непоганий потенціал команди.

14-річний українець Олександр Бондарев приєднався до гоночної академії Williams

Вітаючи Олександра Бондарева у складі Williams Racing Driver Academy спортивний директор Williams Racing Свен Смітс сказав:

«Ми раді повідомити, що Олександр приєднався до Академії гонщиків Williams. Він дуже цінний молодий талант, за яким ми спостерігали протягом деякого часу. У свої 14 років він має декілька вражаючих досягнень, зокрема чемпіонат Європи CIK-FIA у 2023 році. Олександр продемонстрував великий потенціал у ранньому віці, тож ми продовжуємо його підтримувати не словом, а ділом».

Що ж, будемо вболівати з молодого українського гонщика і сподіватися, що Олександр знайде свій шлях до Formula 1.