iPhone 15 Pro отримає шасі з титану Grade 5 (6Al-4V)

Як розповідають інсайдери, одним з оновлень «старших» моделей iPhone 15 Pro стане заміна сталевої рамки на титанову. Це дозволить смартфону трохи зменшити вагу (очікується, що ‌обидві моделі Pro будуть легшими приблизно на 18 грамів), покращити міцність та трохи оновити зовнішність.

Джерела видання MacRumors розповідають, що для цього Apple використовуватиме найпоширеніший варіант титану Grade 5 (6Al-4V). Сплав також містить невеликі частки алюмінію та ванадію. Використання такого можна зустріти в протезуванні, авіації, перегонах тощо.

На зовнішність такий матеріал також має вплинути. Сталеві рамки на поточних моделях майже дзеркальні. Вони легко збирають відбитки пальців та з часом вкриваються дрібними подряпинами. Своєю чергою титан в iPhone 15 Pro буде матовим, з часом може краще зберегтися та мати охайніший вигляд.

При цьому зазначається, що Apple все ж спробувала до блиску відполірувати й титан. Але навіть попри зміну матеріалу, він так само вкривався подряпинами. Через це в фінальній версії все ж зупинилися на матовій опції, яка ліпше візуально «приховує» пошкодження.

Проте у такого рішення можуть бути й слабкі сторони. Навіть титановий корпус все одно може бути пошкоджено. На тестових зразках могли залишатися вм’ятини, які також супроводжувалися відшаровуванням кольорового покриття. І поки що невідомо, чи вносили інженери якісь зміни для запобігання цьому.

І якщо вже згадано про кольори, то опції в iPhone 15 Pro також зміняться. На цей раз вибір полягатиме серед таких варіацій: Blue, Space Black/Space Gray, Titanium Gray та Silver. (В коментарях вже можна жартувати про «відтінки сірого».) Поціновувачам «золотого» iPhone на цей раз не позаздриш.

Раніше Apple вже працювала з титаном. Так, у 2001 році можна було придбати PowerBook G4 Titanium, а нині Apple Watch Ultra (від яких нові iPhone можуть запозичити Action Button замість перемикача режимів виклику). Скоріше за все сьогодні список титанових виробів компанії поповниться ще й смартфоном.