Компанія Google готується до презентації нових смартфонів Pixel та виходу чергової операційної системи Android 14. Разом із цим оновлень зазнає й фірмовий застосунок Google Camera 9.0. Так, починаючи з 7 вересня оновлення вже зустрічалося в Google Play, але не кожен користувач міг його отримати, ба більше, застосунок встановлюється лише на Android 14 (попередні версії не підтримуються). Також його можна знайти на APKMirror.

На це звернуло увагу видання 9to5Google.

В Google Camera 9.0 (точніше 9.0.115.561695573.37) є доволі значні зміни. Тепер для переходу між режимами фото та відео використовується окремий перемикач внизу екрана. Лівіше від нього розміщено кнопку налаштувань, які також можна розгорнути свайпом вверх.

Серед різних режимів фото у застосунку можна знайти: Action Pan, Long Exposure, Portrait, Photo, Night Sight, Panorama та Photo Sphere. Для знімання відео є: Pan, Blur (Cinematic), Video, Slow Motion та Time Lapse. Варіант Modes в кінці списку тепер відсутній.

При цьому різні налаштування ширше розміщуються в інтерфейсі камери, а у верхній частині взагалі не залишилося елементів керування. Таким чином більшість потрібних налаштувань змістили вниз, що дозволить користувачу не тягтися до верхньої частини дисплея під час роботи. А ще перемикач на фронтальну камеру та перехід до галереї поміняли місцями.

Google Camera 8.9:

Google Camera 9.0:

Додатково компанія оновила і дизайн іконки застосунку, де тепер можна побачити більшу камеру.

Google Camera 8.9:

Нова версія застосунку Google Camera 9.0 має оновлений інтерфейс та потребує Android 14Google Camera 9.0:

Нова версія застосунку Google Camera 9.0 має оновлений інтерфейс та потребує Android 14