На традиційній осінній презентації компанія Apple представила оновлення своєї лінійки розумних годинників, що отримали назву Apple Watch Series 9.

Дизайн моделей не змінився порівняно із минулим поколінням, Apple так само пропонує 41 мм та 45 мм корпуси, виготовлені з алюмінію або сталі. Цього року на вибір користувачів пропонують також новий рожевий колір, більш стримані чорний, сірий, золотий та червоний Product Red. Корпус Apple Watch Series 9 може бути виготовлений з алюмінію або сталі.

Яскравіший дисплей Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9 - яскравіший екран, чип S9 та новий жест керування

Нова модель матиме дисплей з максимальною яскравістю до 2000 ніт, що в два рази більше, ніж у Series 8. Однак інші характеристики екранів не змінилися, Apple пропонує 1,69-дюймовий LTPO OLED екран з роздільністю 430×352 точок для 41 мм версії та 1,9-дюймовий (484×396 точок) для 45 мм моделі.

Оновлена платформа

Apple Watch Series 9 - яскравіший екран, чип S9 та новий жест керування

Apple Watch Series 9 буде оснащений новим чипом S9 SiP (System in Package), який, як повідомляється, пропонує загальносистемні поліпшення в порівнянні з попереднім поколінням. Чип також містить в себе 4-ядерний нейронний співпроцесор, який призначений для обробки завдань машинного навчання вдвічі швидше, ніж Series 8. Попри ці оновлення, в Apple зазначають, що годинник працюватиме від батареї 18 годин, як і попередні моделі.

Покращення Siri

Завдяки новій платформі, голосовий асистент Siri на Apple Watch Series 9 тепер зможе обробляти запити безпосередньо на годиннику, що, як очікується, призведе до прискорення часу відгуку. Голосовий асистент також матиме можливість отримувати доступ до даних про стан здоров’я та надавати користувачеві відповіді на їх основі.

Новий жест керування

У Series 9 з’явиться жест подвійного дотику великим та вказівним пальцем, спрямований на полегшення керування пристроєм однією рукою. Ця функція дозволить користувачам виконувати прості завдання, такі як зупинка таймера або відповідь на дзвінок, без взаємодії з дисплеєм. Жест став можливим завдяки вдосконаленому нейронному співпроцесороу, який використовує дані датчиків для розпізнавання специфічних рухів зап’ястя.

Зусилля зі сталого розвитку

Apple Watch Series 9 - яскравіший екран, чип S9 та новий жест керування

Відповідно до мети Apple щодо вуглецевої нейтральності до 2030 року, Apple Watch Series 9 буде доступний як продукт з нульовим рівнем викидів вуглецю. Цього було досягнуто завдяки скороченню викидів, пов’язаних з матеріалами, електроенергією та транспортуванням.

Доступність та вартість

Apple Watch Series 9 - яскравіший екран, чип S9 та новий жест керування

Прийом замовлень на Apple Watch Series 9 розпочнеться вже сьогодні, а сам продукт стане доступним 22 вересня. Базова 41 мм модель в алюмінієвому корпусі стартує з $399, 45 мм – з $429, за наявність модуля зв’язку треба буде доплатити, такі модифікації коштують $499 для 41 мм та $529 для 45 мм.