Хаяо Міядзакі не збирається на пенсію та працює над ідеями до нового фільму

Відомий японський режисер анімаційних фільмів Хаяо Міядзакі працює над створенням нового фільму. Тож його вихід на пенсію, схоже, знову відкладається. Про це розповів керівник японської студії Ghibli Дзюнічі Нішіока в інтерв’ю CBC News, пише The Verge.

«Інші люди кажуть, що («Хлопчик і чапля») може стати його останнім фільмом, але він так не вважає, – розповів він. – Зараз він працює над ідеями для нового фільму. Він приходить до свого офісу щодня і займається цим. Цього разу він зовсім не збирається оголошувати про свій вихід на пенсію. Він продовжить працювати так само, як і раніше».

Примітно, що досі Хаяо Міядзакі неодноразово заявляв про свої наміри вийти на пенсію, але щоразу відкладав їх. Приміром, про такі плани він оголошував у 1997 році. Тоді він готувався піти на пенсію після виходу фільму «Принцеса Мононоке». У 2001 році режисер казав, що піде на пенсію після виходу стрічки «Віднесені привидами», а в 2013 році збирався зробити це після виходу фільму «Вітер дужчає».

Хаяо Міядзакі – співзасновник студії Ghibli, а в період 2005-2014 років – її директор. Він вважається одним із найбільш відомих японських анімаційних режисерів у світі. Хаяо Міядзакі є лауреатом численних премій. Його твір «Віднесені привидами» в 2003 році отримав премію «Оскар» як найкращий анімаційний фільм року.