Відомий японський режисер анімаційних фільмів Хаяо Міядзакі працює над створенням нового фільму. Тож його вихід на пенсію, схоже, знову відкладається. Про це розповів керівник японської студії Ghibli Дзюнічі Нішіока в інтерв’ю CBC News, пише The Verge.

«Інші люди кажуть, що («Хлопчик і чапля») може стати його останнім фільмом, але він так не вважає, – розповів він. – Зараз він працює над ідеями для нового фільму. Він приходить до свого офісу щодня і займається цим. Цього разу він зовсім не збирається оголошувати про свій вихід на пенсію. Він продовжить працювати так само, як і раніше».

Примітно, що досі Хаяо Міядзакі неодноразово заявляв про свої наміри вийти на пенсію, але щоразу відкладав їх. Приміром, про такі плани він оголошував у 1997 році. Тоді він готувався піти на пенсію після виходу фільму «Принцеса Мононоке». У 2001 році режисер казав, що піде на пенсію після виходу стрічки «Віднесені привидами», а в 2013 році збирався зробити це після виходу фільму «Вітер дужчає».

Хаяо Міядзакі – співзасновник студії Ghibli, а в період 2005-2014 років – її директор. Він вважається одним із найбільш відомих японських анімаційних режисерів у світі. Хаяо Міядзакі є лауреатом численних премій. Його твір «Віднесені привидами» в 2003 році отримав премію «Оскар» як найкращий анімаційний фільм року.