Новина про заборону використання iPhone у Китаї спричинила падіння акцій Apple

Вчорашня новина про заборону держслужбовцям центрального уряду Китаю використовувати на роботі смартфони Apple iPhone спричинила падіння акцій Apple та викликала занепокоєння американських урядовців. Про це пише Reuters.

Акції Apple впали на 2,9% і зазнали найгіршого дводенного відсоткового падіння з листопада 2022 р., оскільки Китай є одним із найбільших ринків компанії, на який припадає 19% загального доходу Apple і будь-яке державне регулювання може вплинути на продажі смартфонів.

Законодавці США занепокоєні тим, що американські технологічні компанії, які сильно «схильні» до Китаю, можуть постраждати від зростання напруженості між країнами.

Декілька з аналітиків Волл-стріт заявили, що нові обмеження показують, що навіть компанія, яка має начебто гарні стосунки з китайським урядом і має значну присутність у другій за величиною економіці світу, не захищена від зростання напруженості між двома країнами.

На цьому тлі заява засновника Foxconn Террі Гоу, який балотується на пост президента Тайваню, що Китай не зможе тиснути на нього через побоювання щодо інвестиційного клімату у країні, виглядає особливо іронічно.