Google розробляє для Gmail спеціальні емодзі, які в разі запуску зроблять поштовий сервіс більш схожим на додаток для обміну повідомленнями. Про це пише The Verge.

Вперше про цю функцію повідомило видання The Tape Drive після того, як у додатку Gmail для iOS виявили код, який дозволяє користувачам реагувати на електронні листи за допомогою емодзі.

Докази таких намірів також знайшли в останньому додатку Gmail APK для Android. В APK є кілька рядків коду, які безпосередньо стосуються реакцій у вигляді емодзі. Подробиць небагато, але в одному з рядків коду сказано, буцімто функція «скоро з’явиться» і що «ви одні з перших користувачів Gmail, які отримають емодзі реакції».

Функція, як очікується, працюватиме з певними обмеженнями. Приміром, один лист міститиме не більше 20 емодзі. Google публічно не оголошував, що працює над функцією. Але прессекретарка компанії Медісон Кушман Велд на запитання The Verge порадила слідкувати за новинами. Та надіслала 3 емодзі.

Раніше повідомлялося, що Gmail від Google посилить заходи безпеки. Вони діятимуть під спроби користувача отримати доступ до «чутливих» налаштувань.