Компанія BMW відмовилася від суперечливої підписки на підігрів вже встановлених в автомобілях сидінь. Про це заявив член правління компанії з продажу та маркетингу Пітер Нота, повідомляє Forbes.

Вперше ця підписка була анонсована у 2020 році. Вона мала стати одним із багатьох способів запропонувати гнучкість клієнтам, які могли б за потреби оплачувати певні функції в машині.

Але замість таких опцій, як автономне паркування або підключення до мережі 5G, BMW стягувала плату за підписку на підігрів сидінь, які були встановлені в машинах під час виробництва.

Тепер BMW більше не пропонуватиме цю послугу. За словами Пітера Нота, компанія зосереджується на інших функціях на вимогу.

«Насправді ми зараз зосереджуємося на цих «функціях на вимогу» на програмному забезпеченні та сервісних продуктах, таких як асистент водіння і паркувальний асистент, які ви можете додати пізніше після придбання автомобіля, або на певних функціях, що вимагають передачі даних, за які клієнти звикли платити в інших сферах», – сказав він.

При цьому BMW більше не пропонуватиме підписки для активації обладнання, вже встановленого на автомобілі.

«Люди відчувають, що платять подвійну ціну, що насправді не відповідає дійсності, але я завжди кажу, що сприйняття – це реальність. Саме тому ми це припинили», – додав він.

До слова, недавно стало відомо, що BMW готує підґрунтя для радикальної трансформації ринку електромобілів (EV) своєю новою серією BMW Neue Klasse. Назва Neue Klasse, що перекладається з німецької як «новий клас», відсилає клієнтів до лінійки купе та седанів BMW 1960-х та початку 70-х років, які визначили ідентичність бренду. Ітерація має на меті переосмислити BMW з акцентом на екологічність, електрифікацію та революційні елементи дизайну.