Міністерство оборони України має намір запровадити електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників, а також цифровізувати всі процеси діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК). Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«ВЛК. Ця абревіатура в сьогоднішньому розумінні має залишитися в минулому. Завдання: цифровізувати всі процеси, запустити єдиний реєстр призовників, який унеможливить будь-які корупційні ризики. Digital. Усе, що можна оцифрувати, маємо оцифрувати. Уся інформація про воїна має бути в digital: електронний військовий квиток, цифровізація ВЛК і шпиталів, електронний журнал, звіт для військових», – зазначив голова оборонного відомства.

Як відомо, напередодні Верховна Рада підтримала подання Президента Володимира Зеленського про призначення Рустема Умєрова новим міністром оборони. До цього він очолював Фонд держмайна України.

5 вересня Верховна Рада підтримала відставку Олексія Резнікова – він обіймав посаду міністра оборони з листопада 2021 року.