Компанія Audi одночасно презентувала дві власні новинки, причому у двох випадках йдеться про кросовер. Але історії геть відрізняються…

Почнемо з оновлення автомобіля Audi Q8, адже цей великий кросовер повністю офіційно представлено. Автомобіль Audi Q8 помітно змінився ззовні, фактично він отримав нове обличчя: змінений бампер та решітка радіатора, нові фари HD MATRIX LED з лазерними модулями – це вперше для моделі. Та й позаду є певні зміни: встановлено нові OLED-ліхтарі, що можуть змінювати малюнок та світяться більш яскраво, якщо хтось притискається ближче двох метрів.

Крім того, додано нові варіанти фарбування кузова та колісних дисків. До речі, відтепер для Audi Q8 стандартними є 20-дюймові колеса. Але всередині змін обмаль – фактично йдеться лише про зміну варіантів оздоблення та декору. Під капотом й взагалі все залишилось як було: 3-літрові дизельні або бензинові двигуни V6 (231/286/340 к.с.) та 4-літровий 507-сильний V8 для версії SQ8.

Небагато змін? Напевно все тому, що останнім часом компанія Audi спрямовувала максимум своїх зусиль на розробку електромобілів. Й ось у вигляді Audi Q6 e-tron ми маємо дуже цікавий приклад. Нехай електричний кросовер Audi Q6 e-tron представлено ще у камуфляжі, однак найголовніше вже зрозуміло.

Отже: за розмірами (приблизно 4,7-метрова довжина та 3-метрова колісна база) та позиціюванням електромобіль Audi Q6 логічно розташується між Audi Q5 та Audi Q7/Q8; проте це буде від початку електромобіль – він не буде мати версії з ДВЗ.

Електричний кросовер Audi Q6 e-tron стане першим представником платформи РРЕ, яка розроблялась останні роки. Пізніше на цій платформі будуть побудовані Audi A6 e-tron, Porsche Macan та інші електромобілі. Платформа РРЕ передбачає використання електричної архітектури з напругою до 800 вольтів, можливість використання пневматичної підвіски, повний привод з двома електромоторами.

Наприклад, кросовер Audi Q6 e-tron буде мати загальну потужність близько 360 «коней». А ще він буде мати акумулятор приблизно на 100 кВт·год, що дозволить подолати до 600 км на одному повному заряді. В салоні Audi Q6 e-tron увагу привертають поєднані дисплеї передньої панелі (11,9 та 14,5 дюймів) та додатковий третій 10,9-дюймовий дисплей для пасажира – це буде опція.

Але ж електромобіль Audi Q6 e-tron доведеться ще зачекати – напевно, до початку 2024 року. Натомість  продажі оновленого автомобіля Audi Q8 стартують вже незабаром за ціною від 86 700 євро. А щоб обрали ви з цих двох?