Компанія Google відкрила можливість створювати та редагувати профілі бізнесу за зверненням Мінцифри. Про це йдеться в повідомленні міністерства в Telegram.

«Із квітня 2022 року функції були заблоковані для українських користувачів з безпекових міркувань. Тепер українці зможуть додавати нові бізнеси на Google Maps, а також редагувати й верифікувати профілі підприємств та інших установ», – сказано в повідомленні.

За даними Мінцифри, це допоможе малим і середнім підприємцям просуватися. Наприклад, власники переміщених бізнесів можуть змінити локацію в профілі Google Business та привернути увагу клієнтів на новому місці.

«Google застосує спеціальний контроль спаму, щоб майданчик використовували за призначенням. Наразі сервіси не будуть доступні на тимчасово окупованих територіях і в регіонах, де тривають активні бойові дії», – уточнили у відомстві.

До слова, українські підприємці продовжуватимуть продавати товари на Amazon без комісії. За інформацією віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій Михайла Федорова, компанія подовжила пільгові умови для бізнесу з України ще на рік. Тож підприємці не сплачуватимуть комісію в 7–17% за кожен проданий товар.