«Нова пошта» готується запустити новий застосунок під назвою Nova Post. Зараз він знаходиться у стелс-режимі, проходить тестування. Про це пише AIN.UA.

Додаток орієнтований не лише на Україну, а й міжнародну доставку та плани «Нової пошти» розширюватися в Європі. Запускаючи застосунок, компанія прагне бути зручною, легкою та швидкою для клієнтів у всіх процесах.

«…ми провели достатньо опитувань — дізнавались, що клієнтам зручно, а що ні у додатку, яких функцій їм не вистачає, що вбачається зайвим, чим вони найчастіше користуються і так далі. Тому багато речей у новому застосунку будуть виглядати по-іншому. Загалом ми хочемо, щоб у кожній країні нашої присутності клієнт міг скористатись усіма нашими сервісами через мобільний застосунок — зручно, легко, комфортно, не маючи жодних проблем з авторизацію, візуалізацією та інтерфейсом», – розповів керівник «НП Діджитал» Андрій Чепіга.

Рішення про створення нового застосунку було ухвалено, коли «Нова пошта» почала розвиватися в Європі. Створення саме нового продукту пояснюється кількома причинами. Наприклад, для виходу з українським додатком знадобилося би багато змін. Крім того, в Європі у компанії поки менша кількість продуктів і послуг, ніж в Україні, тож у додатку на старті не все має бути.

Крім того, застосунок – це, в першу чергу, back-end, який ґрунтується на внутрішній операційній системі. А для Nova Post було розроблено нову операційну систему Shipment, тоді як українська побудована на Awis.

«Зараз ми сприймаємо мобільний застосунок Nova Post в країнах ЄС як першу версію, яка в майбутньому стане глобальним мобільним застосунком Нової пошти і для світу, і для України. Тобто це не буде окремий застосунок суто для Європи», – додав Андрій Чепіга.

У новому додатку стало менше червоного кольору, натомість додалися спокійні відтінки інших кольорів. Також у застосунку помітили цікаву опцію. Якщо користувачі захоче зробити скріншот свого штрих-коду, він не відобразиться на самому скріншоті. Тож це може бути певна без пекова функція.

Поки не повідомляється, коли очікується реліз нового додатку. Але очікується, що він працюватиме доволі швидко.