Цього місяця Chrome святкує ювілей: браузеру Google виповнюється 15 років. На честь цієї події розробник обіцяє оновити інтерфейс десктопної версії Chrome та представити кілька додаткових оновлень.

Так, вже найближчими тижнями браузер отримає “матеріальний дизайн” Material You: він включатиме оновлені піктограми з “покращеною розбірливістю” та нові колірні палітри, “які краще доповнюватимуть ваші вкладки та панель інструментів”, як заявляє розробник.

Chrome скоро виглядатиме трохи інакше

Крім власне браузера, Google обіцяє оновити також магазин Chrome Web Store — знов-таки, за допомогою “матеріального дизайну”. З його preview-версією, до речі, вже можна ознайомитися.

Chrome скоро виглядатиме трохи інакше

Серед менш помітних нововведень варто зазначити зміни у роботі інструментів безпечного перегляду: якщо зараз Chrome перевіряє сайти, які відвідує користувач, у своєму списку потенційно небезпечних ресурсів кожні 30-60 хвилин, то скоро він це робитиме у режимі реального часу. Google вважає, що завдяки цьому захист від зловмисного програмного забезпечення та фішингових загроз вдасться покращити на 25%.