Однією з найважливіших складових нової гарнітури змішаної реальності Apple Vision Pro є «софт». Компанія з самого початку приділила цьому увагу, тож з оновленим фірмовим магазином застосунків App Store, підтримка програм для iPhone та iPad також буде й в Apple Vision Pro.

Цього тижня компанія повідомила, що з черговою бетою visionOS, розробники отримають доступ й до нового App Store. Так, гарнітура одразу матиме підтримку майже усіх застосунків для iPhone та iPad, але розробники все одно зможуть додатково оптимізувати власні доробки під гарнітуру, якщо це буде потрібно.

«За замовчуванням, ваші програми для iPad та/або iPhone будуть автоматично публікуватися в App Store на Apple Vision Pro. Більшість фреймворків, доступних в iPadOS та iOS, також включені в visionOS, що означає, що майже всі застосунки для iPad та iPhone можуть працювати в visionOS без змін» — зазначає компанія.

Разом із цим ще влітку розробники отримали інструменти для розробки застосунків під visionOS. За необхідності Apple також приймає заявки на тестові юніти Vision Pro, з якими розробники можуть краще адаптувати своє програмне забезпечення до офіційного виходу гарнітури на початку наступного року.