Восени ми також очікуємо на нові смартфони від Google. Починаючи з анонсу Android 14 компанія згадувала функцію Ultra HDR, яка має забезпечити ширший діапазон кольорів і відтінків. Тож разом з новими Pixel 8 та Pixel 8 Pro, якраз можна очікувати покращення зображення світлин.

Тепер в коді застосунку Google Photos версії 51.0.561138754 можна знайти й рядки, які вказують на підтримку нової функціональності. Вони виглядають наступним чином:

  • Ultra HDR disabled
  • UltraHdrPreviewFragment
  • EDITOR_ULTRA_HDR_PREVIEW
  • photos_mediadetails_details_ultra_hdr

Тож компанія вже готує оновлення для наступних смартфонів, одним з яких і стане новий режим знімання. Ultra HDR є додатковим прошарком (gain map) в стандартному JPEG-зображенні. Для порівняння пояснюється, що це наче дивитися телевізор у якості Ultra HD після звичного SDR.

В Google Photos буде суттєве покращення фотографій

До того ж чинні застосунки для перегляду зображень матимуть змогу обробляти та відображати світлини з Ultra HDR, тож користувачі зможуть фотографувати з таким форматом та потім без перешкод поділитися світлинами з близькими та друзями. Ба більше, Ultra HDR є зворотно сумісним, що також дозволить побачити світлину у застосунку без підтримки такої функціональності (з відповідними змінами у якості зображення).

Не дивлячися на те, що в коді застосунку вже є дещо з функцій Ultra HDR, сам формат все ще не використовується. Скоріше за все активація відбудеться ближче до презентації нових смартфонів, яка намічена на першу половину жовтня.