Spotify готується з 1 жовтня відключити подкасти з білим шумом від програми монетизації Ambassador Ads, що дозволяло їм заробляти десятки тисяч доларів. Про це пише Engadget із посиланням на Bloomberg.

За цією програмою стримінговий сервіс платить творцям подкастів за те, що вони читають рекламу власних продуктів компанії. Її мета полягає в тому, щоб заохотити більше людей робити шоу для платформи.

Раніше стало відомо, що деякі творці подкастів із білим шумом заробляють щомісяця до $18 тис., однак приносять компанії мало прибутку. Недавно стримінговий сервіс також розглядав можливість вилучення таких подкастів із платформи.

Річ у тім, що реклама в подкастах із білим шумом виявилася не дуже ефективною, адже слухачі такого контенту більш пасивні порівняно з іншими шоу. Тож стримінговий сервіс не бачить значної вигоди від її розміщення.

Проте, творці подкастів із білим шумом все одно зможуть заробляти завдяки прямій підтримці слухачів, платному членству або автоматизованій рекламі. Проте вони втратять основне джерело доходу на платформі.

Ще одні зміни Spotify передбачають підвищення порогу для участі в програмі Ambassador Ads. Тепер подкасти повинні мати 1000 унікальних слухачів протягом 60 днів (замість 100), щоб брати в ній участь.