Поки все це позначено як «концепт-кар», але вже зараз виглядає майже готовим електромобілем до виробництва. Причому дуже непростим електромобілем: концепт Mercedes-Benz CLA підготував одразу кілька сюрпризів.

Звісно, перш за все йдеться про дизайн. Загальний обтічний силует кузова залишився незмінним, проте зросли розміри (загальна довжина перевершує 4,7 м) та змінились деталі: округлі фари та ліхтарі, великі колісні диски, напівпрозорий панорамний дах. Ну й всюди панує «зірка Mercedes-Benz», ось погляньте…

Інтер’єр продовжує тематику різнокольорових світлодіодів, які прикрашають салон та задають атмосферу всередині. Особливою «прикрасою» салону є величезна панель MBUX Superscreen, що поєднує три дисплеї з широкими можливостями конфігурації та під керуванням операційної системи MB.OS.

До речі, знову зверніть увагу на деталі – наприклад, вентиляційній «турбіни» з індикаторами температури або окремо встановлені сидіння. Концепт-кар Mercedes-Benz CLA лише називається концептом. Але насправді його зовнішність та салон дуже прозоро натякають, яким буде серійний Mercedes-Benz CLA наступної генерації: стильним, оригінальним, сучасним.

А ще – наступний Mercedes-Benz CLA має бути електричним. Й електрична складова концепту виявляється чи не цікавішою, ніж його зовнішність або салон. Адже концепт-кар Mercedes-Benz CLA використовує нову платформу ММА, яка створена спеціально для електромобілів та може підтримувати 800-вольтову технологію живлення. Останнє дозволяє зменшити втрати енергії та наростити швидкість зарядки: обіцяна потужність до 250 кВт – або плюс 400 км за 15 хвилин.

Концепт-кар Mercedes-Benz CLA пропонує електромотор потужністю 175 кВт (238 к.с.), який поєднано з іншими компонентами приводу: блоком живлення та 2-ступеневою коробкою передач. Разом вони складають MB.EDU-модуль.

 

На перший погляд – концепт Mercedes-Benz CLA не вражає потужністю. Проте в його випадку більш важливе інше: можливість економічного руху зі споживанням електроенергії на рівні 12 кВт·год. на 100 км – це дає можливість подолати до 750 км на одному повному заряді акумулятора. Це маж бути рекорд класу!

Проте серійного втілення концепту Mercedes-Benz CLA доведеться зачекати приблизно рік: запуск нового електромобіля запланований під кінець 2024 року.