Керівник видавничого підрозділу компанії Bethesda Піт Хайнс вважає, що баги в іграх є неминучими, але вони є наслідком свободи, яку отримує гравець у великому відкритому світі. Про це він заявив в інтерв’ю GamesIndustry.biz, обговорюючи гру Starfield та історію студії з багами, пише TechRadar.

За його словами, розробник надає перевагу свободі гравця, а не технічно досконалій грі, адже великий відкритий всесвіт гри неминуче буде містити баги напротивагу відполірованим лінійним сценам. При цьому Піт Хайнс додав, що йому подобається приймати хаос, який можуть створювати деякі баги. Також він натякнув, що окремі з них можуть бути навмисними.

«Ми могли б зробити безпечнішу, з меншою кількістю багів, менш ризиковану гру, якби захотіли. Але ми намагаємося орієнтуватися на свободу гравців. Так, у грі будуть деякі дрібниці, наприклад, іноді ваш супутник може стояти занадто близько до вас, але свободу, яку ви отримуєте, і те, що відбувається завдяки їй, ми дуже любимо та цінуємо», – сказав він.

Як відомо, минулого тижня Starfield вийшла в ранньому доступі для тих, хто оформив передзамовлення на Premium Edition або Constellation Edition гри. Поки гравці стикаються зі звичними для Bethesda помилками. Але Піт Хайнс не вважає їх проблемою для загального враження.

«Звичайно, баги є, – зазначив він. – Але чи забирають вони ваш досвід? Чи у вас є послідовна, весела гра, в яку ви просто не можете перестати грати і експериментувати з нею?»

Крім цього, він розповів про незвичний баг у Starfield. У місті на планеті Neon, яка вкрита водою, акула могла потрапити у ліфт. Коли його двері відкривалися на рівні землі, акула вислизала назовні, оточуючі розбігалися, а охоронці намагалися її вбити.

«Я сказав: «Не вилучайте цю помилку з гри!» Я майже впевнений, що вони це зробили, але я люблю такі речі», – розповів Піт Хайнс.

Нагадаємо, що офіційний реліз Starfield відбудеться 6 вересня для Xbox Series X|S та ПК.