Microsoft оголосила, що припинить підтримку WordPad та видалить текстовий редактор із Windows. Про це повідомляє Bleeping Computer.

WordPad дозволяє користувачам створювати та редагувати документи з форматованим текстом, а також включати в них зображення й посилання на інші файли. Він автоматично встановлювався в системах Windows, починаючи з 1995 року – з моменту появи Windows 95.

«WordPad більше не оновлюється і буде видалений у наступному випуску Windows, – повідомила Microsoft. – Ми рекомендуємо Microsoft Word для розширених текстових документів, таких як .doc і .rtf, і Windows Notepad для звичайних текстових документів, таких як .txt».

Це не є несподіванкою, враховуючи, що програма є необов’язковою функцією Windows із моменту випуску Windows 10 Insider Build 19551 у лютому 2020 року.

Незважаючи на те, що вона все ще встановлюється за замовчуванням на всіх системах Windows, з’явилася можливість видалити її за допомогою панелі керування «Додаткові функції».

Тим не менш, Microsoft може перенести WordPad до свого магазину додатків, якщо про збереження програми проситиме достатня кількість людей.