Microsoft хоче створити рюкзак зі ШІ, він буде «нашпигований» камерами та мікрофонами

Корпорація Microsoft хоче створити рюкзак зі штучним інтелектом. Про це повідомляє Tom’s Hardware.

Відомство США з патентів і торгових марок (USPTO) схвалило відповідну заявку на патент, яку компанія подала ще в травні. За задумом Microsoft, рюкзак буде оснащений численними датчиками на плечових ременях. Потенційно тут будуть встановлені камери, мікрофони, GPS та компас.

Також корпорація вважає за доцільне додати сюди світлодіоди, динаміки та тактильну систему керування. Для обробки даних в реальному часі тут пропонують встановити модулі, щоб розпізнавати зображення, текст, мову, обличчя тощо. Також у рюкзаку знайдеться місце для вбудованої пам’яті, бездротового зв’язку, акумулятора.

Всі ці функції виглядають справді корисними, адже завдяки ним користувачі зможуть отримувати контекстну інформацію та аналізувати об’єкти за допомогою ШІ. Приміром, власник рюкзака зможе бронювати квитки на концерт або перевіряти ціни на товари.

Крім цього, користувачі зможуть буквально звертатися до рюкзака, комунікуючи зі ШІ мовою. Деякі дії штучного інтелекту або контекстні завдання можна буде ініціювати завдяки датчикам на лямках. Єдине, з огляду на всі можливості, вага рюкзака може бути занадто високою.

Нагадаємо, що це – не перша спроба створити «розумний» рюкзак. Приміром, раніше виробник аксесуарів Targus представив рюкзак із вбудованим трекером Find My.